Lesvoorbereiding

Jeetje, de allereerste keer achter het stuur kruipen kan echt super spannend zijn! Zeker als je perfectionistisch bent of bang bent om fouten te maken. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet stoer zijn achter het stuur?

Maar hey, geen zorgen. Iedereen is ooit begonnen met leren autorijden, dus jij kan het ook! Fouten maken is juist goed, want daar leer je het meest van. Dus als je een keer de koppeling laat slippen of in een bocht te hard gaat, no worries. We hebben allemaal wel eens beginnersfouten gemaakt.

Luister ook goed naar de feedback van je rij-instructeur. Zij hebben al heel wat kilometers gemaakt en weten waar ze het over hebben. En als ze een keer kritisch zijn, zie het dan als een kans om beter te worden. Daar heb je uiteindelijk alleen maar profijt van.

En ja, het kan best zijn dat je soms te hoge verwachtingen van jezelf hebt. Maar hé, Rome is ook niet in één dag gebouwd, toch? Geef jezelf de tijd om te groeien en wees trots op wat je al hebt geleerd.

Als je deze tips in je achterhoofd houdt, zal je merken dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt achter het stuur. En wie weet, misschien ben jij binnenkort wel de stoerste bestuurder van de straat!

Beluister hier de trailer van onze podcast!

 

Je kan op allerlei manieren je rijlessen voorbereiden; zoals het ‘huiswerk’ in de PlanGo app, praktijkboek, instructievideo’s en nu ook met behulp van onze podcast!

Als leerling van onze rijschool kan je een app (LeerlingApp van PlanGo) gebruiken waarin je vanalles kan zien. Onder andere je lesplanning, instructievorderingenkaart, facturen en lesvoorbereiding.

Maar als aanvulling daarop hebben we wat instructievideo’s gemaakt en af en toe komen we weer leuke en leerzame instructievideo’s bij. Bij één van die instructievideo’s hoort bijvoorbeeld  een werkblad om de handstand op de pook te oefenen. Dat is, naast het bekijken van die instructievideo’s, een hele goede voorbereiding op je rijlessen.  Werkbladen die horen bij een bepaalde instructievideo kan je onder het kopje ‘lesvoorbereiding’ vinden.

Verder hebben wij podcasts gemaakt waarin we allerlei inzichten delen over het autorijden en het verkeer, maar ook over je ‘mindset’ als bestuurder van een auto of op het gebied van faalangst en spanning rondom de autorijlessen en het rijexamen. Het beluisteren van die podcasts kan ook een goede ondersteuning bieden tijdens je rijopleiding. Soms wordt er in de podcast verwezen naar een afbeelding die illustreert wat er verteld is in die aflevering. Ook die afbeeldingen kan je hier vinden. De podcasts zijn op allerlei kanalen te belzuiteren zoals Spotify en Google podcast en nog veel meer. Maar ook via Anchor.fm/verkeersschoolvandam

Als je nog vragen hebt over de verschillende mogelijkheden van lesvoorbereiding of als je iets niet kan vinden, waar naar verwezen wordt in een video of podcast. Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Verkeersschool VAN DAM

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

06 - 54 94 87 71 Stuur ons een bericht